Hozzávalók:
600 gramm kimagozott, átmosott cseresznye (lehetőleg friss)
2 evőkanál olvasztott vaj
4 tojás
hirdetés
240 ml tej
100 gramm liszt
100 gramm cukor
Egy nagy csipet só
Pár csepp mandulakivonat és vaníliakivonat
Porcukor sütés után a tetejére
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve egy 26 cm-es kör formájú piteformát vajazzunk ki. Az alját szórjuk meg két evőkanál cukorral.
- A kimagozott cseresznyéket helyezzük a formába egymás mellé, lehetőleg szorosan.
- A tészta elkészítéséhez keverjük össze a cukrot és a sót, majd a lisztet is. Adjuk hozzá a tejet, a vaníliát és a mandulakivonatot, majd ezeket is keverjük el benne. Végül jöhet az olvasztott vaj. Ha minden jól megy, palacsintatészta-szerű állagot kapunk.
- Töltsük a tésztát a cseresznyékre, a piteformába.
- Az előmelegített sütőben süssük kb. háromnegyed óra alatt aranybarnára a süteményt, majd némi hűlés után szórjuk meg porcukorral. Akit zavarnak a tojásos ízek, hidegen fogyassza, akit nem, akár melegen is nekiláthat.
(A borítókép forrása: pixabay.com / Katharina Klinski)
hirdetés
hirdetés
További híreink
hirdetés
hirdetés