Hozzávalók:
A húsos szószhoz
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 nagy hagyma felkockázva
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy áttörve
- 45-50 dkg darált sovány marhahús
- 3 babérlevél
- 1 teáskanál oregánó
- Fél teáskanál őrölt bors
- 1 doboz konzerv paradicsom püré
A rétegezéshez
- Három nagy cukkini
- Három csésze reszelt mozzarella sajt
- 2 csésze szeletelt gomba
- 1,5 csésze ricotta sajt
- Fél csésze reszelt parmezán
- 1 evőkanál petrezselyem a tetejére
Elkészítés:
Először készítsük el a szószt! Ehhez az olíva olajon dinszteljük a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a marhahúst. Ha a marha jól átsült, adjuk hozzá a szósz többi hozzávalóját, majd tizenöt percig alacsony láng felett hagyjuk összeállni az összetevőket.
Már a tizenöt perces szószfőzési szakaszban nekiláthatunk a cukkini felszeletelésének, majd egy kisebb sütőtálban pakolhatjuk is egymásra a rétegeket. A sorrend ideális esetben így alakul: cukkini, mozzarella, gomba, szósz, ricotta, majd ezt ismételjük még egyszer. A legtetejére mindhárom sajtból kerül, legfelül van a parmezán, majd a petrezselyem.
Egy 180-190 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt elkészül a fogás. Van, aki az első 30 percben alufóliával takarja a lasagnét, azonban ez nem feltétlenül szükséges.