Hozzávalók:
4,5 kg füstölt sonka
2-3 fej vöröshagyma felkockázva
10 gerezd fokhagyma
Negyed csésze almaecet
Negyed csésze tört mustármag
Egy csésze narancslé
10 db szegfűszeg
Fél csésze méz
Fél csésze mustár
1 evőkanál worcestershire szósz
1 csésze barna cukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy tepsibe helyezzük bele összekeverve a hagymát, fokhagymát, ecetet, mustárt, narancslevet és a szegfűszeget. Fölé rácsra helyezve tegyük a (bőrétől megszabadított) sonkát, vágjunk rajta keresztben csíkokat, majd takarjuk le az egészet alufóliával.
Süssük az egészet egy órán át, majd a hagymás szószból vegyük ki a szegfűszeget, a léből öntsünk a sonkára, majd töltsük a maradékot egy lábasba.
A hagymás szószhoz adjuk hozzá a lábasban a mézet, mustárt, cukrot és worchestershire szószt, keverjük el, majd melegítsük forrásig. 10 percen át alacsony hőfokon melegítsük tovább, szükség esetén kevergetéssel.
Kenjük a szószt a sonka tetejére, majd immár alufólia nélkül, 30-45 percen át, 170 fokon süssük tovább.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/IX_zU4TDIS0" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>