**Hozzávalók **
2 kacsacomb (alsó és felső együtt)
4 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
Fél vöröshagyma felszeletelve
hirdetés
3 teáskanál só
Rozmaring, oregánó, babérlevél vagy kakukkfű, netán ezek közül több kombinálva – friss, és nem szárított fűszer kell
800 gramm kacsazsír
Elkészítés:
- Törölgessük meg a kacsacombokat papírtörlővel, ezzel az esetleges látható szennyeződéseket és nemkívánatos folyadékot eltávolítva a felületéről. (Megmosni nem ajánlatos!)
- Szórjunk sót egy mély tál aljára, majd tegyük rá a fokhagyma felét, a hagyma negyedét, valamint ízlés szerint egy adagnyit a friss fűszerekből.
- Helyezzük erre egymás mellé a kacsacombokat, majd szórjuk rá a maradék sót, és a fokhagyma, fűszerek, hagyma megmaradt részét.
- A tálat letakarva tegyük hűtőbe 2 napra.
- Sütés előtt melegítsük a sütőt 115 fokra.
- A hűtőből kivett kacsacombokról törölgessük le a felesleges sót, fűszert, hagymát, és egy sütőedény aljára helyezzük el a combokat. A felolvasztott kacsazsírt öntsük a combokra, lehetőleg úgy, hogy teljesen ellepje őket.
- Süssük a combokat 2-3 órán át, vagy amíg puha és omlós nem lesz a hús.
- A sütőből kivéve azonnal is tálalhatóak a combok, de akár hűlés után hűtőbe is tehetjük, ahol még több napig, esetleg hétig is elállhat.
(A borítókép forrása: pixabay.com / RitaE)
hirdetés
hirdetés
További híreink
hirdetés
hirdetés