Hozzávalók:
• 2 közepes/nagy burgonya
• Egy nagyobb vöröshagyma felkockázva
• Négy kis méretű tojás
• 3-4 gerezd apróra vágott fokhagyma
• 100 gramm reszelt sajt (vagy több, ha valaki sajtosabban szereti)
• 2 evőkanál olíva olaj
• Friss, apróra vágott metélőhagyma
• Só, bors
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. Mossuk meg alaposan a burgonyákat, s villával szurkáljunk rá néhány lyukat, majd helyezzük őket a sütőbe egy sütőrácsra, és süssük 30-40 percig őket.
3. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olíva olajat, majd dinszteljük rajta kb. 5 percig a fokhagymát és a vörös hagymát.
4. A burgonyákat hagyjuk lehűlni annyira, hogy hosszában ketté tudjuk vágni őket. Kanalazzuk ki a burgonyák belsejét úgy, hogy pár milliméter még azért maradjon a héj felett.
5. Keverjük össze a kikanalazott burgonyát, a reszelt sajtot, a sót és a borsot, illetve a serpenyő tartalmát.
6. Helyezzük vissza a sütőrácsra a burgonyákat, majd töltsük meg őket az imént elkészített masszával, s nyomkodjuk le őket annyira, hogy a tojást rá lehessen ütni a krumplik tetejére.
7. Mielőtt egy-egy tojást ütnénk mindegyik burgonya tetejére, szórjuk meg őket friss metélőhagymával.
8. A megtöltött burgonyákat és a tojást süssük 200 fokon 10-15 percig, vagy addig, amíg a tojásfehérje kellően kemény állagot nem nyer. Jó viszont, ha a sárgája picit még lágy marad!