hirdetés
Életmód

A sok zöldség és gyümölcs fogyasztása segíthet megelőzni a koraszülést

Egy tanulmány szerint hasznos lehet sok zöldséget fogyasztani már a fogantatást megelőző időszakban, ez ugyanis csökkentheti annak a kockázatát, hogy a gyermek koraszüléssel jöjjön világra.

A sok zöldség és gyümölcs fogyasztása segíthet megelőzni a koraszülést

Dereje Gete, a Queenslandi Egyetem PhD hallgatója közel 3500 nő étrendjét tanulmányozva azt figyelte meg, hogy a viszonylag sok répa, karfiol, brokkoli, sütőtök, káposzta, zöldbab és burgonya fogyasztása a fogamzás előtt segítette a nőket abban, hogy babájuk időre szülessen meg.

„A hagyományos zöldségek gazdagok antioxidánsokban és gyulladáscsökkentő tápanyagokban, amelyeknek fontos szerepe van a a kedvezőtlen szülészeti fejlemények csökkentésében. A nőknek bizonyos tárolt tápanyagokra, például kalciumra és vasra van szükségük a fogantatás előtti időszakban, melyek szerepe kritikus a placenta és a magzat szövetének fejlődéséhez”

– fogalmazott Dereje Gete.

A kutató megjegyezte azt is, hogy a magzat fogantatását követően egészségesebb étrendbe kezdeni talán túl késő lehet, mert a babák az első trimeszter végére lényegében „teljesen megformálódnak”.

hirdetés

Gita Mishra professzor szerint a tanulmány rámutat arra, hogy az étkezési szokások változása hasznosnak bizonyulhat már akkor, amikor egy nő fontolgatni kezdi, hogy babát szeretne.

(ScienceDaily)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben | Érdekes

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2020