hirdetés
Életmód

Mesés epertorta sütés nélkül

Az eper nagyon finom csemege, de nemcsak magában mennyei, hanem süteményekbe, tortákba is. A sajttorták kedvelői a most következő epres sajttorta receptért valószínűleg rajongani fognak!

Mesés epertorta sütés nélkül

Hozzávalók

A torta aljához

200 gramm oreo keksz

60 gramm olvasztott vaj

hirdetés

Az epres masszához

5 gramm zselatin

2 evőkanál citromlé

300 gramm eper

50 gramm cukor

2 evőkanál keményítő

A sajttorta-alaphoz

370 gramm krémsajt

80 gramm szitált porcukor

1 teáskanál vaníliakivonat

160 ml habtejszín (35 százalékos zsírtartalommal, vagy efelett)

Elkészítés:

Dolgozzuk össze robotgéppel a kekszeket mozsás állagúvá, majd egy tálban keverjük össze alaposan a vajjal. Egyengessük ezt egy 18 centiméteres kör alakú tortaforma aljára, majd tegyük fél órára a hűtőbe.

Az epres rész elkészítéséhez tegyük 5 percre a zselatint a citromlébe, közben pucoljuk és pürésítsük az epret. Helyezzük bele ebbe a zselatint is, majd alacsony hőfokon éppen csak addig melegítsük, amíg forrás-közeli hőt nem ér el. Ha a zselatint forraljuk, sajnos később nem fog megállni. A tűzről levett epres masszát hagyjuk hűlni egy kicsit.

A krémsajtot dolgozzuk el habosra egy mixerrel, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliát is.

Továbbra is kevergetés mellett adjuk hozzá a krémsajthoz apránként az epres masszát.

Egy másik tálban verjük habbá a tejszínt, és óvatosan forgassuk egybe a krémsajttal. Töltsük mindezt a tortaformába, a kekszes réteg tetejére.

Hagyjuk hűtőben a süteményt egy éjszakára, majd tálalás előtt vegyük ki a formából, és friss eperszeletekkel díszíthetjük.

<iframe width="853" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/O8gY6WOG-7A" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(A borítókép forrása: pixabay.com / Engin Akyurt)

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben | Érdekes

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2020