Az alább egy rendkívül finom, de legalább ilyen egyszerű és gyors epres-leveles batyu receptjét mutatjuk be, amelyet érdemes lehet kipróbálniuk mindazoknak, akik szeretik a roppanós külsejű, belül puha, friss leveles tésztás sütiket.
Hozzávalók:
- 270 gramm leveles tészta
- 120 gramm krémsajt
hirdetés
- 50 gramm cukor
- 230 gramm friss, felszeletelt eper
- Egy kiskanál vanília kivonat
- Egy kisebb tojás a tészta lekenéséhez
- 1 evőkanál cukor, ugyancsak a sütemény tetejére
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, illetve béleljünk egy tepsit sütőpapírral.
- Egy kisebb tálban kissé verjük fel a krémsajtot robotgép segítségével, s adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát is, majd keverjük el ezeket.
- A kinyújtott leveles tésztát helyezzük az előkészített tepsire, és gyorsan – hogy ne olvadjon egészen ki a tészta – rajzoljunk egy téglalapot a tészta közepére, majd vágjuk be a négyzet széleiig a tészta külső részét. A sarkokat távolítsuk el.
- Kenjük a krémsajtos tölteléket a tészta közepére (ahová a téglalapot rajzoltuk), majd erre helyezzük rá az eperszeleteket.
- Hajtogassuk végig a tésztát, hogy befedjük vele az epreket és a krémsajtos tölteléket. A két szélső oldalnál felváltva hajtogassuk s tésztacsíkokat.
- Kenjük le a sütemény tetejét tojással, majd szórjuk meg kristálycukorral, és már mehet is a sütőbe, ahol 25-30 perc alatt készre sül.
- Ha a tészta már szép aranybarna, vegyük ki a süteményt, és egy rácson hagyjuk lehűlni, mielőtt tálalnánk.
hirdetés
hirdetés
További híreink
hirdetés
hirdetés