hirdetés
Életmód

Itt az ősz – ezzel a sütőtökös muffinnal pedig méltóképpen köszöntheted!

Szeptember végéhez közeledve lassacskán beköszönt az ősz, amelyhez sokakban jellegzetes, gazdag gasztronómiai ízvilág és bizonyos karakteres zöldségek, gyümölcsök íze is párosul. Ezen eledelek egyike alighanem a sütőtök.

Itt az ősz – ezzel a sütőtökös muffinnal pedig méltóképpen köszöntheted!

A sütőtökös ételek utánozhatatlanul gazdag és telt ízvilága, őszies, meleg színe, valamint puha, lágy textúrája nagyon népszerűvé teszi őket, arról nem is beszélve, hogy maga a sütőtök egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, egészséges eledel.

A pitén túl is van azonban mód a sütőtök felhasználására – erre kiváló példa ez a muffin, ami szinte pillanatok alatt elkészül, főleg, ha már van is otthon pürésített sütőtök! Egy forró kávéhoz kiváló napindító lehet ez a desszert egy hűvös, őszi reggelen...

Hozzávalók (Kb. 12 muffinhoz)

  • 2 tojás
hirdetés
  • 1,5 csésze pürésített sült sütőtök
  • 1 csésze liszt
  • Negyed csésze olaj
  • 1-1,5 csésze cukor
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • Fél teáskanál szerecsendió
  • Egy csomag vaníliáscukor vagy egy teáskanál vanília-kivonat
  • Fél-háromnegyed csésze apróra tört dió, mogyoró, esetleg egy kevés apróra tört csokoládé

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, illetve további előkészületként vajazzunk ki, vagy béleljünk sütőpapírral egy muffinsütő-formát. Ha még nincs kéznél, előzőleg süssünk meg a sütőben egy adag sütőtököt, majd botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsük a belsejét.
  1. Egy nagyobbacska tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és a fűszereket, majd egy másik tálban a két tojást és a cukrot. Ez utóbbihoz adjuk hozzá a sütőtök-pürét, az olajat és a vaníliás cukrot vagy a kivonatot. A két tál tartalmát ezután keverjük össze.
  1. A végén keverjük bele a tésztába a diót, mogyorót, illetve ha kedvünk tartja, egy kevés apróra tört csokoládét is.
  1. A tésztát osszuk szét a muffinformákba, majd süssük őket 30-35 percig. Akkor jó a muffin, ha a tésztába szúrt tűt ki tudjuk húzni anélkül, hogy bármi ragadna rá.
  1. Tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni egy sütőrácson.
hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben | Érdekes

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2020