Hozzávalók:
- 500 gramm finomliszt
- 1 teáskanál élesztőpor
- 120 gramm hideg vaj
hirdetés
- 1 teáskanál sütőpor
- 130 gramm reszelt cheddar sajt
- Egy csokornyi (kb 50 gramm) apróra vágott medvehagyma
- 250 ml tej
- 2 M-es méretű tojás (+1 kisebb a pogácsák megkenéséhez)
- Só, ízlés szerint
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, közben béleljünk sütőpapírral egy nagyobb tepsit.
- Dolgozzuk össze egy tálban a lisztet az élesztőporral, sütőporral, sóval majd a vajjal is. Akkor jó, ha már javarészt elmorzsoltuk a vajat a liszttel kisebb darabokra.
- Keverjünk el a tésztában 100-110 gramm reszelt sajtot, valamint adjuk hozzá a medvehagymát is.
- Adjuk hozzá a tejet és a tojást, keverjük el, majd dolgozzuk a kezünkkel egybe a tésztát.
- Lisztezett felületen nyújtsuk 2,5 cm vastagságúra a tésztát, majd szaggassuk ki a pogácsákat. A maradékot gyúrjuk össze, majd ismételjük vele az előbbi lépéseket.
- Kenjük tojással a pogácsák tetejét, majd helyezzünk mindegyikre egy-egy nagyobb csipetnyi reszelt sajtot.
- Süssük a sütőben a pogácsákat 14-18 percig, vagy amíg szép aranybarnák nem lesznek.
- Egy sütőrácson hagyjuk hűlni őket pár percig, majd tálalhatjuk is.
hirdetés
hirdetés
További híreink
hirdetés
hirdetés