Hatalmas sikert ért el Fazekas Ádám cukrász, aki egy maratoni, tizenkét órás döntőt követően szerezte meg gelato fagylaltjával az első helyet – számol be róla a Napi.hu.
A megmérettetésen tizennyolc ország harminckét gelatokészítője vett részt a világ minden tájáról. A lap szerint a Festival World Masters Final versenyt a Gelato és a Sigep – Italian Exhibition Group szervezték.
A budapesti cukrász a „Frutta di Pistacchio” nevű fagylaltjával szerezte meg a győzelmet, amely egy pisztáciakrém alapú édesség. A fagylalt karakterét ezenkívül a tonkabab és a málna adta meg.
A zsűri tetszését nemcsak az édesség kétségtelenül különleges íze és összetevői, de Fazekas Ádám technikai tudása is elnyerte.
A világbajnok magyar fagylaltkészítő 2018-ban nyerte meg a galatokészítők hazai versenyét, majd a Gelato Festival Next Generation versenyen is a legjobb lett. Ezt követően most, a szuperdöntőben a világ legjobb gelatokészítői közül is a legjobbnak ítélték.
Fazekas Ádám elárulta, hogy kimeríthetetlen tudásvágya hajtja őt előre a szakmában, míg a győztes desszerthez az ihletet cukrászdája egyik legjobban fogyó édességéből merítette.
(A borítókép forrása: pixabay.com / Seksak Kerdkanno)