hirdetés
Életmód

Út Önmagunk Szeretetéhez

A mai modern világban egyre nehezebb megtalálni a belső békét és nyugalmat a mindennapokban. Ehhez ugyanis arra van szükség, hogy a gondolatok és érzelmek viharából, a rohanó hétköznapokból ki tudjunk kapcsolni, és elcsendesedjünk, befelé figyeljünk, hogy ápoljuk a kapcsolatot saját magunkkal. Összefoglalva arra van szükség, hogy szeressük önmagunkat.

Jiaido_Boat.jpg

Út Önmagunk Szeretetéhez

Ha önmagunkat szeretjük, az nemcsak az egyéni boldogságunkra van hatással, hanem a kapcsolatainkra is. Amikor szeretetteljesen és elfogadással fordulunk magunk felé, képesek vagyunk jobban szeretni és támogatni másokat is. Önmagunk szeretetének útja a belső béke, boldogság és harmónia felé vezet, és pozitív hatással van az egész életünkre. Ennek felismerése azonban még csak az első lépés, hiszen soha nem tanítottak meg minket önmagunk szeretetére.

Hol találhatjuk meg azt a módszert, amely segít elvezetni ehhez?

JIAIDO_Meditacio.jpg

A JIAIDO Mozgásmeditáció művészete pontosan ezt a lehetőséget kínálja fel. A módszer, melyet egy spirituális tanító és mester, Ajiit alapított meg Magyarországon, az utóbbi időben egyre népszerűbbé váló holisztikus megközelítés, melynek célja a testi, mentális és érzelmi jólét és harmónia, a tudatosság és jelenlét fejlesztése által.

hirdetés

A JIAIDO jelentése: Út Önmagunk szeretete felé. Ez az egyedülálló mozgásmeditáció a mozgás, légzés és ritmus kombinációjával elvezeti a testet és az elmét egy csendes, meditatív állapotba, ahol megpillanthatjuk azt, akik valójában vagyunk, ahol megtapasztaljuk a békét és a nyugalmat. A módszer ezáltal nemcsak a testünkre, hanem a gondolatainkra és érzelmeinkre is hatással van, segítve, hogy a mindennapi stressz és nyomás ne okozzon olyan sok kellemetlenséget.

A JIAIDO mozgásmeditáció központi eleme a jelenlét és a tudatosság. A gyakorlók arra összpontosítanak, hogy minden pillanatban teljes mértékben jelen legyenek, és tudatosan kövessék a test mozgását, a légzést és testérzeteket. Ez a fókuszált figyelem létezésünk minden szintjére pozitív hatással van. A rendszeres gyakorlás segít csökkenteni a stresszt, növelni a testi és lelki erőt, stabilitást, javítani a koncentrációt és a fókuszt, valamint fejleszteni a testtudatot és az egyensúlyt. Emellett segít megtalálni az önmagunkkal való kapcsolatot, elfogadni és szeretni önmagunkat.

jiaido_india_group.jpg

A mozdulatok harcművészeti alapokra épülnek, de a gyakorláshoz nem szükséges előzetes tapasztalat vagy különleges fizikai kondíció. A cél nem a harc vagy versengés, hanem a tudatosság fejlesztése, a meditatív állapot elérése.

A JIAIDO módszere a mozdulaton túl a tudatos légzéssel dolgozik, melyeket különböző ritmusok szerint használ. Ezek a ritmusok a természetben megtalálható négy elemnek felelnek meg: föld, víz, tűz és a levegő. Felváltva történő gyakorlásuk során megtanuljuk tudatosan használni a rendelkezésünkre álló erőforrásokat, erősítjük azt, amit eddig kevésbé használjuk, és finomítjuk azt, amiben erősek vagyunk. Így alakul ki egy harmónia, hogy mindig a pillanatnak megfelelően tudjuk válaszolni az élet kihívásaira.

Screenshot_20210616_231149_com.huawei.himovie.overseas_edit_100360254902914.jpg

Emellett a mozgásmeditáció segít abban, hogy szabadon áramoljon az energia a testünkben. A testmozgás és a meditáció kombinációja segít feloldani az energiablokkokat és feszültségeket, és az egész testünkben felszabadítja az életenergiát. Ez az életenergia segít abban, hogy élénkebbek, energikusabbak és kiegyensúlyozottabbak legyünk.

A JIAIDO mozgásmeditáció tehát az önmagunkkal való kapcsolat megerősítésének nagyszerű módja. Azáltal, hogy tudatosan és jelenlétben mozgunk, megtapasztaljuk a test és lélek erejét és szépségét, megszabadulhatunk a negatív gondolatoktól és érzésektől, és mélyebb kapcsolatot alakíthatunk ki önmagunkkal. Gyakorlati segítséget nyújt abban, hogy megtaláljuk az önmagunkhoz szeretete felé vezető utat.

“Amit érzek, az életerő, pezsgés az óra végén. Az a bizonyos 'Érzem, hogy Élek!' állapot."

Screenshot_20210617_002521_com.huawei.himovie.overseas_edit_104375833012718.jpg

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben | Érdekes

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2020