A smoothie-k elkészítése igen egyszerű folyamat, hiszen csak annyi a dolgunk, hogy a hozzávalókat egy turmixgéppel leturmixoljuk. A gyümölcsöket azonban érdemes lehet kis darabokra vágni, majd a fagyasztóba tenni, hiszen így jég nélkül is készíthetünk hideg italt belőlük. Ez azért előnyös, mert a jég felvizezné és ízetlenebbé tenné a smoothie-t, így viszonyt sűrű, krémes és nagyon gyümölcsös lehet az eremény.
Vegyes bogyósgyümölcs smoothie
Az elkészítéséhez turmixoljuk össze az alábbi hozzávalókat:
Másfél csésze növényi vagy állati tej, esetleg 100 százalékos gyümölcslé
Egy felkarikázott banán
Másfél csésze vegyes bogyósgyümölcs
Háromnegyed csésze görög joghurt
Egy evőkanál méz
Lágy ananász-smoothie
Az elkészítéséhez turmixoljuk össze az alábbi hozzávalókat:
Egy csésze friss ananász, felkockázva
Fél banán felkarikázva
Fél csésze tört jég
Fél csésze görögjoghurt
Fél csésze tej
Egy kanál méz
Szeder-kókusz smoothie
Az elkészítéséhez turmixoljuk össze az alábbi hozzávalókat:
Fél csésze szeder
Egy fél banán felkarikázva
Egy csésze kókusztej
Vanília
Cukor vagy méz ízlés szerint
Málna-banán smoothie
Két banán felkarikázva
Egy csésze málna
Egy csésze növényi tej vagy tehéntej
Cukor vagy méz ízlés szerint
Trópusi „koktél” smoothie
Az elkészítéséhez turmixoljuk össze az alábbi hozzávalókat:
Másfél csésze felkockázott mangó
Egy csésze málna
Egy csésze ananász (friss vagy konzerv)
Két csésze 100 százalékos, rostos narancslé
Egy csésze vaníliás görögjoghurt
Cukor ízlés szerint (konzerv ananász esetén kevesebb cukor kell)
(A borítókép forrása: pixabay.com / Ana Segota)