hirdetés
Sport

Szombaton lesz az idei Balaton-átúszás

Az időjárás-előrejelzés szerint nincsen akadálya annak, hogy megrendezzék szombaton a Lidl Balaton-átúszást, mivel azonban élénk szél várható reggel, ezért a résztvevőket felelősségteljes döntésre intik.

Szombaton lesz az idei Balaton-átúszás

A Balaton-átúszás szervezőinek közleménye szerint szombaton megtartják az idei Balaton-átúszást, az előrejelzés alapján reggel 21, délután pedig 27 Celsius-fokos hőmérsékletre, valamint 24-25 fokos vízhőmérsékletre számítanak.

Az MTI beszámolója szerint egyúttal arra is felhívták a figyelmet, hogy szombat reggel élénk szél várható a Balaton környékén, ami miatt a víz hullámzó lesz, s így a résztvevőkről azt kérik, hogy mielőtt a vízbe mennének, mérlegeljenek, s hozzanak felelős döntést arról, hogy át tudják-e úszni a tavat.

A versenysorozat 1979-ben kezdődött, eddig összesen 184 278-an indultak rajta, s összesen a résztvevők 951 688 kilométert úsztak. Ha idén legalább 9291-en indulnának, úgy az egymilliós határt is átléphetnék. Tavaly azonban például nem vettek részt a versenyen ennyien – miután háromszor is el kellett halasztani az eseményt a kedvezőtlen időjárás miatt, végül 7107 résztvevő csobbant a vízbe.

A verseny a révfülöpi labdarúgópályáról indul 7 óra 30 perc és 12 óra között, a cél pedig a balatonboglári Platán-strandon lesz.

hirdetés

Hogy minden úszó biztonságban legyen, a szervezők egy 130 vitorlásból, hét kishajóból és négy motorcsónakból álló úszófolyosót hoznak létre, ami mellett vízimentők és vízirendőrök is ügyelnek a résztvevők testi épségére.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben | Érdekes

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2020