hirdetés
Kultúra

Augusztus második hétvégéjén is akadnak érdekes programok

A hétvégén ismét akadnak olyan programok, amelyekre érdemes lehet ellátogatni szerte az országban.

Augusztus második hétvégéjén is akadnak érdekes programok

Máré Vári Viadalok

Augusztus nyolcadikán és kilencedikén egész napos programokkal várják a középkor világa iránt érdeklődőket Magyaregregyen a Máré Vári Viadalok nevű rendezvényen. A kétnapos rendezvényen autentikus kézművesek, harcosok, tüzérek, szakmai előadások, angol íjászok is jelen lesznek, ráadásul bemutatják, milyen volt egy korabeli haditábor. Vasárnap gyalogos lovagi tornát is megtekinthetnek a rendezvényre látogatók. Bővebb információ a https://www.facebook.com/events/2974731955928349/ oldalon olvasható.

Révfülöpi Zenei Napok

Augusztus 6–8. között rendezik meg idén a Révfülöpi Zenei Napokat, ahol a blues és country zene jeles képviselői lesznek jelen. A koncertek a Fülöp-kertben lesznek, s belépődíj nélkül látogathatóak. Bővebb információ a http://revfulopinfo.hu/esemenyek#tartalom weboldalon látható.

hirdetés

Kukorica-útvesztő fesztivál

Az előbbihez képest merőben más hangulatot kínál – ugyancsak Csongrád-Csanád megyében – a kiszombori Kukorica-útvesztő fesztivál, amely július 18. és augusztus 22. között folyik ebben az évben. A szervezők kalandos útvesztőt és szombatonként „ad hoc baráti programokat”, szívélyes vendéglátást ígérnek. A belépő felnőtteknek 600, gyermekeknek 300 forint. További információ a https://www.facebook.com/utveszto/ Facebook-oldalon elérhető.

Szilvásváradi Ősemberfesztivál

Augusztus 7. és 9. között lesz a III. szilvásváradi Ősember Fesztivál az Archeoparkban, ahol rengeteg érdekességet meg lehet tudni az ősemberről, s az őstörténetünkről. Regős Józseffel, az Archeopark vezetőjével, őstörténetben jártas szakemberrel az Istállós-kői barlangba is el lehet látogatni, illetve a múzeumban tárlatvezetés és kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket. A https://www.szilvasvarad.hu/esemenyek/iii-osember-fesztival bővebben is lehet tájékozódni az eseménnyel kapcsolatosan.

Augusztusi BorKorzó

Balatongyörökön, a móló melletti sétányon rendezik meg augusztus 7. és 9. között a BorKorzót, ahol a Borutcában a környékbeli borosgazdák és pecsenyesütők boraival, eledeleivel lehet majd megismerkedni. Emellett ráadásul hangulatos koncertek is kísérik a rendezvényt. Az érdeklődők a https://balatongyorok.hu/programok/xvii-ggyoroki-bor-es-dal-fesztival/ oldalon bővebb információkat is megtudhatnak az eseményről.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben | Érdekes

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2020