Mikróban vagy gázon melegítve sajnos nagyon nehéz tökéletesen átmelegíteni a megmaradt krumplipürét, de sütőben szerencsére megoldható ez a művelet. Az egyik legfontosabb teendő, hogy a tepsiben mindenhol azonos vastagságúra egyengessük el a pürét, és melegítés közben adjunk még hozzá folyadékot és zsiradékot is. Természetesen nem feledkezhetünk meg a letakarásáról sem, máskülönben ugyanis a teteje kiszáradna. És persze legalább 75 Celsius-fokra kell melegíteni a burgonyát is, mint minden hűtőben tárolt maradék ételt! (Persze, akadnak eledelek, amelyek ennél is magasabb hőkezelést igényelnek.)
A megmaradt burgonya újramelegítéséhez szükséged lesz
- Négy csésze krumplipürére,
- Fél csésze tejszínre vagy csirke alaplére, valamint
- Egy evőkanál vajra.
Az alábbi lépéseket érdemes követni, hogy tökéletes legyen az újramelegített burgonyapüré:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és középre helyezz egy rácsot, amelyre majd a tepsi kerül!
- Töltsd a megmaradt burgonyát (kb. négy csészényi mennyiséget) egy kis tepsibe úgy, hogy mindenhol egyenletes réteg alakuljon ki.
- Ezután öntsd a tejszínt vagy alaplét a burgonyára, és a vajat is morzsold el úgy, hogy nagyjából mindenhová jusson belőle.
- Fedd le egy alufóliával a tepsit.
- Helyezd a középre tett rácsra a burgonyát tartalmazó tepsit, és melegítsd nagyjából fél óráig az előmelegített sütőben. Ezután már fogyaszthatod is az újramelegített köretet!