Az Alföldi Tej Kft. hamar kiderítette, hogy mi vezetett ahhoz, hogy a Nébih haladéktalanul visszarendelt több, általuk gyártott tejfölt is.
A gyártó szerint a megfigyelt szórványos mikrobiológiai szennyeződés kizárólag a tejfölgyártósort érintő, többszörösen fellépő műszaki hiba miatt következhetett be – írja a Blikk.
Az Alföldi Tej elővigyázatosságból minden olyan tejföl terméket visszahívott, amelyet 2021. augusztus 2. és 14. között gyártottak, illetve amelyek lejárata 2021. szeptember 15. és 28. közötti.
Tizenöt márka több, különböző kiszerelésű és lejárati dátumú termékeiről van szó.
Az érintett termékeknél felbontáskor a tejfölre nem jellemző, idegen, kellemetlen szagot és kesernyés ízt tapasztaltak.
A fogyasztókat kérik, hogy a visszahívott termékeket ne fogyasszák el, hiszen a problémás tejfölök főzés nélkül történő fogyasztását követően rövid időn belül gyomorpanaszok jelentkezhetnek.
Az üzletekben a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatérítik a termékek árát.
(A borítókép forrása: pixabay.com / Welikodub)