December elsején elindult a Nébih egész hónapon át tartó téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzése, amely elsősorban az ünnepekhez kötődő termékekre, illetve az ünnepi időszakban kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásokra összpontosít – derül ki a hivatal közleményéből.
Az akció során a járási kormányhivatalok szakemberei és a Nébih állami halőrei, valamint borászati felügyelői ellenőrzik a célterületeknek megfelelően kiválasztott élelmiszerlánc-szereplőket.
Ellenőrzik például az édesipari termékek, a húsok és húskészítmények forgalmazóit és előállítóit, a zöldség-gyümölcs árusokat, a piacok és vásárok élelmiszer-forgalmazóit, illetve azok vendéglátó standjait is.
A téli szezonális ellenőrzés-sorozat kiemelt termékei között szerepelnek általában
- az édességek,
- a borok,
- a pezsgők,
- a pálinkák és egyéb szeszes italok,
- a szezonális zöldségek és gyümölcsök,
- a friss húsok,
- a halak és haltermékek,
- a pácolt és füstölt húskészítmények, és persze
- a virslik is.
A téli szezonális akció éppen egy hónapon át, tehát a hónap első napjától december 31-ig tart ebben az évben is, a célja pedig elsősorban az, hogy a fogyasztók az ünnepi időszakban is csak biztonságos, jó minőségű élelmiszereket vásárolhassanak az üzletekben, árusítóknál.